45Plus Ondernemer opgelet: Internet is echt 'booming'!

Gepubliceerd op 4 januari 2019 om 21:25

Liever luisteren dan lezen? Beluister de audio-opname van deze blog.

slechts 5 minuten luistertijd

De wereld wordt meer en meer digitaal

Online gaan is eenvoudig en aantrekkelijk voor je bedrijf. Je kunt niet meer om internet heen. Maar laat je je als 45+ ondernemer intimideren door alle digitale mogelijkheden? Of sluit je je ogen voor deze trend? In deze blog laat ik zien wat op dit moment de stand van zaken is.

Doet jouw bedrijf mee? Profiteer je van de steeds verder gaande digitale trend?

 

Het is geen geheim dat we het internet met open armen hebben ontvangen.                    Weet je hoeveel mensen er online zijn?  En hoe deze mensen hun tijd online doorbrengen?

Internetgebruik is geëxplodeerd.

Het internet bestond in Nederland vorig jaar precies 25 jaar. Wereldwijd waren in 2000 zo’n 361 miljoen mensen online. In 2014 waren dat er al meer dan 3 miljard. Dat is een groei van maar liefst 764%. Een gebruikersexplosie!

 

Het is indrukwekkend om te zien hoe internet in zo'n korte tijd ons dagelijks leven heeft veranderd. In elk land en in elke regio. De wereld heeft een grote verschuiving gemaakt richting digitaal.

Kun jij het je nog herinneren?

Ik kan me het moment nog herinneren dat er de eerste keer gesproken werd over het world wide web. Dat was in 1991 in een talkshow op tv. Maurice de Hond sprak over de ongekende mogelijkheden van het web en internet. Ik begreep er niets van.  

 

In 1993 werd internet voor het publiek aangeboden in Nederland door XS4ALL. We hebben het allemaal meegemaakt en zien gebeuren. Bewust of onbewust. Maar niemand had verwacht dat het deze omvang zou krijgen.

Koploper

In Europa zijn de cijfers indrukwekkend. Ruim 75% van de Europeanen heeft toegang tot internet. En wij, Nederlanders, zijn daarin koploper.

Op 4 januari 2019 was dit percentage zelfs nieuws: we naderen de 100%  Slechts 6% van de Nederlandse bevolking heeft géén toegang tot het internet.

Grootverbruikers

Mensen besteden gemiddeld meer dan 30 uur online. Wat doen we eigenlijk met die tijd?

We zijn vooral online aan het shoppen naar goederen en diensten. In 2017 winkelde 79% van de Nederlandse consument online. Daarmee halen we de vijfde plaats in Europa. 

 

In de afgelopen vijf jaar is ook het online video gebruik explosief gegroeid. Miljoenen mensen kijken dagelijks video's op Netflix en YouTube. Beeld is daardoor veel belangrijker geworden dan voorheen. 2019 wordt gezien als het jaar van de video.

Bijna één derde van onze online-tijd brengen we door op social media. Dat doen we vooral privé: we willen in contact blijven met vrienden en informatie delen. Die tendens is in 2018 sterker geworden. 

Het land van ongekende mogelijkheden

Internetbezoekers zijn potentiële klanten voor een bedrijf. Zowel voor grote als voor kleine bedrijven. Profiteert jouw bedrijf voldoende van de kansen die internet biedt ?

Internet is als een "land van ongekende mogelijkheden". Je moet er de weg weten en de 'taal' van dat land spreken. Communiceer effectief op internet en je maakt van bezoekers klanten! Dat is online marketing.

Effectief communiceren op internet kun je leren! Op de manier die voor jou werkt. Met de vaardigheden die daarvoor nodig zijn.

Maar om welke vaardigheden gaat het? Beheers je die niet als 45+ ondernemer? Hoe komt dat? 

Ontdek wat de basis is voor je internetmarketing, leer de vaardigheden en doe mee. Vertrouw erop dat ook jij het kunt leren. Profiteer mee van de verdergaande digitale trend.

 

Onze missie

Het is onze missie om zoveel mogelijk 45+ondernemers te bereiken. Zelfredzaamheid en zelfvertrouwen opbouwen in de internet marketing. Daar gaat het ons om.

Help je mee?

Deel onze blogs of stuur ze door. Zodat iedere 45+ondernemer, m/v, weet dat hij er niet alleen voor staat.

Meer weten? In onze eerste blog beschrijven we waarom je een inhaalslag maakt.

Neem gerust contact op als je wat wilt weten.

 

Dank je wel en tot het volgende blog!

Paulette Kreté, Online Marketing 45Plus

www.onlinemarketing45plus.nl

Bronnen: Centraal Bureau voor de Statistiek 2018, Google Digitale Werkplaats juni 2018, NPO1 uitzending 4 januari 2019, Marketingfacts, AramikOnline

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.